Hemlagad ketchup

hemgjordketchupweb

Imponera på gästerna med hemlagad ketchup!

Att göra sin egen ketchup är egentligen hur enkelt som helst, men vi kan lova att dina middagsgäster kommer att prata länge om den här smaksensationen. Så här gör du:

Fräs en finhackad gul lök och två ännu mer finhackade vitlöksklyftor i olja utan att det tar färg. Mixa lökblandningen med mixerstav och häll över i en tjockbottnad kastrull. Strö över 2 tsk rökt paprikapulver och rör ihop i någon minut. Tillsätt två burkar konserverade plommontomater, 1 dl rödvinsvinäger, ½ dl råsocker, ½ dl muscovadosocker och 1 tsk salt. Låt koka ihop på svag värme i minst 20 minuter, rör om då och då. Smaka av med ytterligare lite salt och svartpeppar. Låt kallna. Voilá! Nu är det bara att ta emot applåderna.